Hypotheek Soorten

Er zijn veel verschillende soorten hypotheken te verkrijgen en per soort zal een maximale hypotheek berekening een andere uitkomst geven. Bij enkel een aflossingsvrije hypotheek hoef je dan ook enkel rente te betalen en is een maximale hypotheek snel duidelijk. De maximaal maandelijkse aflossingen spelen weer een grote rol als je jouw hypotheek gaat baseren op annuiteiten. Hier is ook het rentepercentage van toepassing, in de berekening voor een maximale hypotheek, dat van toepassing is op de rentevast periode. Dan heb je de traditionele leven hypotheek waar je voor de maximale hypotheek de van toepassing zijnde rente en de premie van de verzekering dient mee te nemen.

De traditionele leven hypotheek zal in veel gevallen op een lagere maximale hypotheek verstrekking gaan uitkomen. Als je genoeg inkomen hebt en de nieuwe hypotheek alleen wil hebben voor een huis, dan zijn er meer mogelijkheden. Een voordel bij de maximale hypotheek is dat je meteen zeker weet dat je bij overlijden een verzekering hebt die uitkeert zonder al teveel ellende. Bij een traditionele levenhypotheek wordt er niet gewerkt met beleggingen, maar met bepaalde uitkeringen die vooraf zijn vastgesteld zodat er een bepaalde aflossingsgarantie is.

Spaarhypotheek is een hypotheeksoort waarin door de vele varianten het ook weer moeilijk is een maximale hypotheek te gaan vergelijken. Je hebt spaarhypotheken met gegarandeerde uitkeringen op het einde van de rit maar er zijn ook spaarhypotheken op basis van beleggingen en dus met het risico dat je een maximale hypotheek dan niet aan het einde van de looptijd zou kunnen aflossen. Een lineaire hypotheek is een eenvoudige hypotheek variant om te beoordelen. Je lost gewoon elk jaar een bepaald vast stuk af van de lening. Doe dit ieder jaar en jaar na jaar nemen de lasten van je hypotheek af. Dit is een veel vergeten soort van hypotheken die in veel situaties de maximale voordelen met zich mee zou kunnen brengen.

Ben je geinteresseerd in maximale hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel.

Plaats een reactie