Zo Bereken Je Jouw Maximale Hypotheek

Je zult een paar dingen voor jezelf op een rijtje moeten zetten als je wilt gaan uitrekenen wat je maximale hypotheekmogelijkheden zijn. Ga je het puur op inkomen baseren? Misschien wil je wel laten berekenen hoeveel de maximale hypotheek is welke je op je huidige woning zou kunnen gaan afsluiten. Er zijn een aantal zaken die je dus steeds weer voor elkaar moet hebben alvorens te starten met je berekening voor een maximale hypotheek. De goede papieren bij elkaar hebben is cruciaal.

Ook is van belang te weten wat voor een soort arbeidsovereenkomst jij of je partner hebt om de mogelijkheden van een maximale hypotheek te laten berekenen. Ben je zelfstandig ondernemer dan zul je voor een maximale hypotheek berekening over de afgelopen drie jaren de jaarstukken dienen te overleggen. Ook moet je de waarde weten van je huis. De executiewaarde van je woning, dus wat het op een veiling theoretisch zou opbrengen, bepaalt dan je maximale hypotheek.

Uitgaande van een vast bruto jaarinkomen, kun je dit hanteren om een begin te maken van de berekening voor een maximale hypotheek. Het totale bruto jaarinkomen dien je in te geven in de rekenmodule voor de maximale hypotheek berekening. Met de ingaven van het jaarinkomen geef je in het rentepercentage dat gaat gelden voor je hypotheek. Je krijgt dan een idee van de maximale hypotheek die jij kunt krijgen. Let op, je rekent dan uitsluiten met inkomen. Iets anders dat je zult moeten doen is aangeven wat je huidige lasten zijn.

Denk bijvoorbeeld aan financieringen en kredieten die nu lopen en die invloed hebben op je maximale maandlasten. Ook je alimentatie verplichtingen spelen een rol bij de berekening. De uitkomst die dan word verkregen uit de maximale hypotheek berekening gebruik je om verder te gaan. Bij het verder gaan met je maximale berekening voor een te verkrijgen hypotheek zul je nu de waarde van de woning moeten ingeven. Door de executiewaarde van de woning in te geven zul je zien of de maximale hypotheek is te krijgen op de koopsom en de kosten koper.

Meer weten over maximale hypotheek berekenen, lees er meer over op de link in dit artikel.

Plaats een reactie