Bij de goedkoopste hypotheek af te sluiten bijproducten

In veel gevallen is de goedkoopste hypotheek alleen af te sluiten indien er bepaalde producten bij worden afgesloten. Bij het aanbod voor de goedkoopste spaarhypotheek mag het duidelijk zijn dat bij de aangeboden hypotheek een spaarproduct afgesloten dient te worden.

Soms is het niet inzichtelijk of de mogelijkheid bestaat een variant van de verplichte producten van de voordeligste hypotheek te kiezen. Verplicht een levensverzekering afsluiten bij een hypotheek op basis van een levensverzekering is een logisch proces.

Of je vrijheid hebt in de keuze voor de vorm of maatschappij van de levensverzekering is niet helemaal te doorgronden. En dat terwijl een combinatie van de voordeligste levensverzekering met de voordeligste hypotheek financieel dubbel aantrekkelijk is.

Bij een hybride hypotheek afsluiten zijn verplichte verbindingen aan de hypotheek niet transparant. Dan zijn er veel verschillende spaarvormen die in de berekeningen als goedkoopste hypotheek naar boven komen. Het is regelmatig niet helder welke voorwaarden worden toegepast in de koppeling van spaarvormen en hypotheek.

Het verplicht verbinden van verzekeringen tegen koopsompremie aan de goedkoopste hypotheek is moeilijk te bevatten. Het gaat vaak om de gekste verzekeringsproducten en dus verzekeringen welke men onverplicht nooit zou afsluiten. Toch wordt aan die verplichtingen voldaan om toch maar in aanmerking te komen voor de voordeligste hypotheek.

Achteraf zal dan vaak blijken dat bij het weglaten van die verplichte producten de uitgekozen hypotheek niet de goedkoopste geweest zou zijn. Meestal is het verstandig een adviseur in de arm te nemen die je kan helpen vaststellen wat noodzakelijke producten zijn die je aan de goedkoopste hypotheek kunt verbinden.

Op het moment dat je wilt verdiepen in goedkoopste hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Plaats een reactie