Goedkope verzekeringen voor een hypotheek

Verzekeringen die gelinkt kunnen worden aan een hypotheek zijn steeds meer in opkomst. Of je wel of niet een voordelige verzekering af moet sluiten, moet je bij een hypotheekafsluiting eigenlijk zelf kunnen beslissen.Een vastgestelde verzekering brengt niet automatisch een vastgestelde verzekeraar met zich mee, dat is belangrijk om te weten bij een hypotheek. Als je een hypotheek neemt, loont het om de verschillende aanbieders van voordelige verzekeringen te bekijken.

Het gaat dan niet alleen om de goedkope risicoverzekeringen die je kunt afsluiten om bij het overlijden een hypotheek te kunnen aflossen.Het moeten afsluiten van een risicoverzekering tegen koopsombetaling is overigens niet ongewoon bij aanbieders van een voordelige hypotheek. Je betaalt ook nog eens extra rente, omdat de koopsom met betrekking tot de risicoverzekering voorkomt uit de voordelige hypotheek.Er zijn heel veel spaarverzekeringen waarmee je op een goedkope manier de hypotheek op de einddatum kunt gaan aflossen.

Maak een vergelijking van de verschillende premies, de bedragen die je verzekert en de te garanderen opbrengsten. Vaak is dan te zien dat je met de goedkoopste termijnpremie niet de beoogde aflossing van de hypotheek kunt doen.Bedenk dat de voordeligste verzekeringsverstrekker niet garandeert dat je uiteindeijk de hoofdsom van je hypotheek af kunt betalen.

Misschien heb je in het verleden al een gemengde verzekering afgesloten en kun je deze polis aan een hypotheek laten koppelen.Zo ontstaat een hele voordelige hypotheek voor de resterende looptijd.De hypotheek kan gedeeltelijk sneller afgelost worden naarmate de verzekering die afgesloten is korter loopt. Je betaalt door de snellere aflossing over een kortere periode rente en dat maakt de hypotheek zeer voordeig.

Verder willen veel aanbieders ook dat je gebruik maakt van diverse beleggingsproducten die ze bij hun goedkope hypotheek aanbieden.Daarnaast is een afnemer soms verplicht om zich tegen koopsombetaling te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheidsrisico als hij een goedkope hypotheek of lening aangaat.Laat een kundig adviseur naar de diverse aanbiedingen kijken, voordat je zelf een voordelige hypotheek of lening afsluit. Op het oog een klein bedrag, maar verlijk het maar eens met je maandelijkse afbetaling.Het is verminderd doordat het rentebedrag nu geldt voor de balans min de afbetaling.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in goedkope hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Plaats een reactie