Voorstel voor een hypotheek

Wil je een offerte voor een af te sluiten hypotheek, dan kun je op meer dan 1 manier te werk gaan. Hou er rekening mee dat duidelijke, juiste gegevens belangrijk zijn als je een offerteaanvraag gaat doen. Wanneer je ook aangeeft wat je wilt bij een ideale hypotheek, en niet alleen je persoonlijke gegevens overlegt, is de kans groot dat je een kloppende offerte zal ontvangen.

Hoewel je het niet zou denken, is er wel degelijk verschil tussen een berekening of een offerte voor een hypotheek; aan de eerste kunnen geen rechten worden ontleend. Voordat je een offerte gaat aanvragen is het verstandig om eerst eens uit te zoeken, hoeveel ik dan wel aan hypotheek kan krijgen.Omdat er veel verschillende aanbieders van hypotheken zijn is het tevens een goede zaak de mogelijkheden van het hypotheek aanbod in de offerte te vergelijken.

Dat je de offerte goed moet nalezen wat betreft de kosten van het afsluiten, geldt ook bij oversluiting of aflossing van een al dan niet aflossingsvrije hypotheek.Wanneer je negatief genoteerd staat bij het BKR, zal je eerst advies moeten inwinnen voor je een hypotheekofferte kunt krijgen. Er zijn tevens verschillende vormen van hypotheken waar in een offerte niet duidelijk naar voren komt welke spaarproducten afgesloten dienen te worden om op de afloopdatum een gedeelte van de lening af te kunnen lossen.

Wanneer je kiest voor een aflossingsvrije hypotheek zul je minder snel advies hoeven te vragen wat betreft de offerte dan bij een hypotheek die je wilt gebruiken voor een overbruggingskrediet.

Een offerte voor een hypotheek voor een zogenaamd WOZ krediet is dan in de regel eenvoudig aan te vragen.Omdat het ondertekenen van een offerte een belangrijk moment is in het traject voor het afsluiten van een hypotheek, zul je dus al een keuze hebben gemaakt na het vergelijken van de rente en de hypotheeklasten.

Ben je geinteresseerd in hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Plaats een reactie